Stadsboer (m/v) gezocht

De Urban Smart Farm Gent wordt binnenkort een coöperatie. In 2019 wordt onze nieuwe grootschalige aquaponicsboerderij in Gent operationeel met als doel: de Gentenaar bij zijn eigen voedselproductie betrekken. We zoeken een stadsboer met volgend profiel:

  • Zin om technisch met vissen, groenten en gamba’s aan de slag te gaan;
    Commerciële spirit en ondernemingszin;
  • Organisationeel sterk: productieschema’s, uurroosters en distributie kunnen beheren;
  • Graag je handen vuil maken en een aquaponicsinstallatie (leren) beheren;
  • Met diverse arbeidskrachten aan de slag gaan en een team stimuleren en aansturen

Onze aquaponicsboer wordt opgeleid en technisch bijgestaan door Smart Farmers. Hij/zij wordt coöperant-ondernemer.

Interesse? mail pascal(at)urbansmartfarm.be

Aquafin en Smart Farmers koppelen aquaponics aan waterzuivering

water spat aquaponics
Hoe kun je extra zuinig omspringen met water in stadslandbouw? Dat kan je doen door aquaponics te koppelen aan een waterzuiveringsinstallatie. Zoals aangekondigd verhuist de Urban Smart Farm en zetten we een nieuwe stap richting circulaire economie. Smart Farmers en Aquafin bestuderen welke energie en grondstoffen je kan recuperen uit een waterzuiveringsinstallatie om er vissen en planten mee te telen. Onze Urban Smart Farm pilootinstallatie krijgt een make over en verhuist binnenkort naar de terreinen van Aquafin in Gent.

Urban Smart Farm verhuist: op naar aquaponics 2.0

usf-on-the-move
We waren al te gast met onze aquaponics boerderij op Dok Gent en bedrijvencentrum De Punt. Smart Farmers verhuist en verbouwt haar Urban Smart Farm. We gaan een stap verder richting circulaire economie. Dat doen we door de aquaponics cirkel te perfectioneren en verder aan te sluiten op stedelijke grondstoffen. Stay tuned!

Forel op Smart Farmers wijze

Hoe bereid je forel van eigen (Gentse) teelt? Vul de buikholte van de forel met verse kruiden en citroen. Bak de vis op zijn vel in wat olie en boter, kruid voor of tijdens het bakken met peper en zout. Gaar daarna verder in de oven met eventueel wat verse boter. Wil je de forel koud serveren? Giet het vocht uit de braadslee maar laat de kruiden de vis verder ‘aromatiseren’ in de koelkast. Wij serveerden onze forelletjes op een blaadje shiso uit onze aquaponics boerderij. Bestrooiden met zout en peper en presenteerden met een partje citroen.

forel-op-bord-smart-farmers

Innovatieprijs 2016 – Stem voor ons

Het Innovatiesteunpunt riep ons uit tot ‘Innovatielaureaat 2016’. Stem voor ons en dan worden we misschien dé innovatie van 2016 (publieksprijs). Bezoek deze pagina van het Innovatiesteunpunt, druk ‘stem’ en win misschien zelf een vakantiecheque van ‘Logeren in Vlaanderen’ van 100 euro (vandaar de schiftingsvraag).

Op de pagina vind je ook een leuke video van onze boerderij.

innnovatiecampagne